Nycklar till ungt engagemang

Vill du jobba på Lokal 16?

Vi söker 5 unga vuxna som får arbeta 200 timmar var under 2024. Du kommer att leda en kulturaktivitet ihop med unga vuxna på Lokal 16 som till exempel regissör, producent, koreograf, arrangör, kompositör, teknisk ledare eller något annat. Du ska själv föreslå vad just du och din grupp vill skapa/arrangera. Din arbetstid kan spridas ut över en period på 10–40 veckor. För att få en av dessa tjänster ska du vara högst 30 år och ha en eller flera av följande kvalifikationer:


  • Du har högre utbildning inom kulturområdet, t.ex folkhögskola, universitet, etc.
  • Du har mer än tre års erfarenhet av att driva kulturinitiativ t.ex. skapat film, musik, teater, bildkonst, podd, dans, etc.
  • Du har vid flera tillfällen arrangerat kultur såsom konserter, föreställningar eller utställningar.


Tycker du att en eller flera av ovanstående punkter stämmer på dig? Hör i så fall av dig till Peter eller Jonas, så diskuterar vi vidare. Du får gärna höra av dig även om du är osäker över om du har det som krävs för att kunna söka.


Rekryteringen skedde under slutet av 2023, tjänsterna kommer att tillsättas i slutet av januari efter föreningens årsmöte då den nya styrelsen tillträtt.

NYCKLAR TILL UNGT ENGAGEMANG

Under 2024 driver vi projektet Nycklar till ungt engagemang. Inom det kommer vi göra olika kulturprojekt och samtidigt undersöka vad det är som får unga vuxna att vilja vara med och engagera sig. Det är många föreningar och organisationer runt om i Sverige som undrar hur vi lyckas med detta år efter år. Nu ska vi ta reda på hur vi egentligen gör.


Fem pilotgrupper

Vi kommer att starta fem pilotgrupper, som bedriver någon form av kulturverksamhet. En pilotgrupp kan till exempel sätta upp en pjäs, göra film, skapa poddar, lära sig ljud- och ljusdesign, skapa dans, producera scenshow, arrangera konsertserier eller kulturcaféer.  Alternativen är många. Varje pilotgrupp styr över sitt kulturprojekt. Dessa grupper ska omfatta 5–15 unga vuxna på Lokal 16 plus en pilot – dvs en regissör, koreograf, producent, konstnärlig ledare eller just den typ av ledare som den enskilda gruppen behöver. Piloten anställs på 200 timmar, övriga arbetar ideellt som vanligt.

 

Pilotens uppgift

Piloten har två olika uppgifter. En uppgift är att leda det kreativa arbetet i gruppen. Det viktiga är att det är något du brinner för och vill göra verklighet av. Den andra uppgiften innebär att du och din grupp ska reflektera kring vad det är som får er att vilja engagera er. Du får i uppgift att prata med gruppen om detta medan ni arbetar. Vad är det som gör att ni känner er inspirerade, glada, upprymda, och engagerade? När känns det tråkigt? Finns det nåt som kan döda lusten och göra er passiva? Den här typen av diskussioner kommer du att ha med din grupp och även tillsammans med övriga piloter och projektledaren (Peter). Alla de här samtalen utgör själva undersökningen och används som underlag för projektets resultat. Reflekterandet är med andra ord en mycket viktig del av din arbetsuppgift.


10–40 veckor under 2024

Piloten lägger upp sin arbetstid ihop med projektledaren (Peter). Ni kan planera helt olika mellan grupperna. En av pilotgrupperna kanske genomför hela sitt arbete under 10 intensiva sommarveckor, en annan grupp kanske startar under våren och sprider ut arbetet under 40 veckor och blir på det viset klara först till hösten. Det enda som är viktigt är att du inleder och avslutar under 2024.

 

Vem kan bli pilot?

En pilot ska ha varit ledare tidigare och haft ansvar för någon form av kulturaktivitet. Du behöver kunna driva din idé från start till mål. Du ska kunna planera och genomföra. Det är meriterande om du har högre utbildning inom ditt kulturområde (t.ex. folkhögskola eller universitet). Du behöver också ha ett reflekterande arbetssätt och kunna föra planerade samtal. Du får inte vara äldre än 30 år.

 

Nycklar till ungt engagemang är ett projekt som finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Leader Linné Småland.